Roxie är idag 6 månader och väger 22,8 kg!


Roxie fyller 6 månader idag och väger 22,8 kg ;-)!


Bilder från valpträffen 17 april...


...hittar ni på pappa Eski´s hemsida!

Klicka på bilden:




Roxie träffade Rocki ;-)


Igår på eftemiddagen träffade Roxie Rocki! Han är den första kompis Roxie träffat och nu hade de inte setts på mycket länge... OJ vilken storleksskillnad. Roxie som var mindre än honom när de träffades första gången var nu flera ggr större!

Rocki är en blandning mellan Cotton de Telour/Dansk-Svensk Gårdshund.

Roxie visste inte riktigt hur hon skulle bete sig...hon försökte leka som de gjort tidigare, men det fungerade inte riktigt...Så det fick bli springa som gällde :-)! Roxie hann inte med i hans vändningar...









Påskhelgen!


Påskhelgen bjöd bl. a på vårrustning av båten i Vaxholm! Vi hade picknik på båtbryggan...Roxie spanade in två änder som guppade fint intill bryggan! Lite svårt med Roxie under alla båtar som skulle bottenmålas...så Roxie fick bara vara med en dag, så hon inte blev blå, röd eller kopparfärgad ;-)!

Igår, annandag Påsk, tillbringade vi hela dagen i Röllingen på landet! Roxie hade fullt sjå med att insupa alla dofter och nosa in hela tomten... grannens hundar fick Roxie att "smita", men det var en bra träning för inkallning!

Kameran strejkar, så tyvärr inga bilder...




En lååååååång långfredag ;-)!


En promenad på Järva med picknik blev det på förmiddagen! Vi passade på att träna target med ganska lamt  intresse från Roxies sida...det fanns bra mycket annat kul att nosa på och göra!

En familj satte sig en bit upp på kullen i det vackra kulturlandskapet fullt av vitsippor...detta var ju Roxie tvungen att "kommentera" ett flertal gånger...det var ju vår äng!

En joggare bad oss att inte koppla hunden, det gick så bra ändå...vad gör då Roxie - JO ett utfall med skällande, men sprang inte på, bara markerade...Matte blir galen...

Det kan låta som en kämpig promenad, men den var kanon...bara en promille "strul"...

Agilitytunneln är en fröjd för Roxie att springa igenom...trots den "hindrande" avslutningen som Roxie finner väldigt rolig! Lillmatte Ida har även skapat en slalombana ;-)!

På kvällen fick Roxie vittring på en råbock...vilken vacker syn där den satt på skogsgläntan i kvällssolen! Den reste på sig, men Roxie såg den inte! Kanske lika bra det ;-)!


Tugga på allt...matte blir galen ;-)!


Vet inte vad som slagit i vår lilla krabat här hemma, men tuggas ska det och gärna på allt som aldrig tidigare varit intressant att tugga sönder... Tugga är ok, det har Roxie alltid gjort, men utan att bita sönder saker...

Nu är det sladdar, sin egen korg, skor... typ allt man kan komma åt!

Någon som har något bra tips???? Hon ÄR aktiverad, hon HAR fått "arbeta" och använda nosen... lite som trotsålder känns det som...




Sista valpträffen i onsdags 20 april!


Igår var sista valpträffen! Vi fick hoppa in i en annan grupp med nya valpar, då vi missade avslutningen med vår grupp till förmån för den fantastiska valpträffen i söndags!

Träningen bjöd på:
Bakåtmarsch
Bakåtmarsch med snurr
"Kon" träning
mm.

En riktigt bra träning blev det och eftersom vi klickertränat mycket i koppel, så var detta inte svårt! Roxie stortrivs vid dessa träningstillfällen, dock med stor fokus på Cissi tränarens Zion...blev inget tillfälle för Roxie att nosa på honom... även om han var sååååå intressant!

Det är bara att inse att övning ger färdighet, men man behöver den där peppningen för att få ny energi till träningen :-)!

Vardagslydnad nästa som börjar 4 maj tillsammans med brorsan Griffin....jihoooo ;-)!

Efter träningen blev det Bromma zoo och inköp av agilitytunnel...koner... mm. Det visade sig bli en riktig hit!








Valpträff med plask!


Idag har dagen fyllts av härliga intryck från valpträff hos pappa Eski och hans 8 helt fantastiska valpar :-)! Vädret var det bästa möjliga med strålande solsken och vårvärme!

Syskonen Roxie, Griffin, Exci, Shiva, Kia, Ville och halvsyskonen Diesel och Athena!

Vilken maffig syn med alla Vita Herdehundar! Lek, picknick i midsommarhagen och första doppet i sjön...!

Bilder från dagen:











 

  

 


Valpkursen i söndags!


Det var nästsista valpkursen i söndags. Vi tränade Targethand och Loss/byteshandel.
Roxie är oerhört fokuserad i början av varje träningspass och det går riktigt bra! Man får inte hålla på för länge med varje moment för då tappar hon lätt intresset...hon har väldigt mycket energi och visar fokus, det är riktigt kul! :-)


En tur till landet i lördags!


Vi var och tittade till stugan i Röllingen (Rådmansö) i lördags. En älg dök upp framför tomten som Roxie tyckte var mycket spännande, men hon satt fint och spanade in den i husses "lugna famn"! 

Här lite bilder från i lördags, Roxie 23 v:













Blicken fäst på den spännande älgen :-)!



Vargfeber i Sollentuna!


Från lokaltidningen denna vecka: "Sonjas hund kan vara "vargen" i Sollentuna"

"Den rapporterade vargen i Sollentuna kan vara Sonjas och Francos herdehund Carat. Sonja tror att det kan vara hennes Carat som är "vargen". En vit herdehund som ser ut lite som en schäfer"

Lite kul, man blir inte helt förvånad, de ser ju verkligen ut som vargar :-)! Se bara på bilderna nedan:



Roxies far Eski



Roxie

Idag har Roxie varit på besök hos farmor och en liten biltränings tripp! Mattes bil är "hund" fixad, så Roxie har det riktigt mysigt i den nu!

Idag har Roxie skällt ut grannen, en katt, några gummor utanför en affär (de sistnämnda när vi satt i bilen)... Vet inte vad man ska göra för att få henne att sluta skälla vid fel tillfällen... mer än att avleda henne... Det är inte ett "arg" skäll, men uppfattas ju gärna så av andra! Ofta skäller hon för att hon vill leka!

Tisdag 5 april


Heldag på husses jobb...igen!

Sen eftermiddagspromenad på nytt ställe på Järva...här bilder från dagens promis :-)!



Roxie och Ida på utsiktsplats på Järva...




Fler bilder från utställningen 26 mars!


Fler bilder från Roxie´s och hennes syskons/halsyskons utställning 26 mars, se Roxie´s fars Eski´s hemsida (klicka på bilden):


Heldag med husse på jobbet :-)!


Idag var längsta dagen på husses jobb!

Mycket bra miljöträning...Roxie träffade mycket folk :-)!

En tur till Järva och klickerträning på vägen hem... Väl hemma har det blivit en hel del stoj med lillmatte Ida, då Roxie varit hemifrån hela dagen...!

Roxie tappade sista hörntanden idag...! Vår lilla valp är på väg att bli stor :-)!

Valpkurs söndag 3 april!


Idag har vi klickertränat sitt och ligg efterföljt av teori. Roxie ville mest leka idag..., framförallt med Zowie som är en Dogo Canario! Träningen gick ändå bra :-)! Vi fortsatte träna hemma och det går över förväntan! Man blir imponerad över hur fort de förstår :-)!

Dagens promenad gick vid Järvafältet och det blev en lite längre promenad än väntat...Husse och Matte gick vilse :-)...och i cirklar...För Roxie var det guld, för det fanns färskt häääärligt rådjursspill överallt!

För övrigt under veckan har vi koppeltränat en hel del med klicker och det är otroligt vad det går framåt!





RSS 2.0